Blog príspevok

Po akom mužovi ženy túžia?

[dropcap]D[/dropcap] nes máme veľa užitočných vymožeností. Na internete (nielen) si môžu muži dokonca kúpiť  „Ozajstnú mužnosť“. Áno, aj toto sľubujú mnohé reklamy na testosterón. Tieto a rôzne iné pilulky sľubujú zvýšenie sexuálnej túžby, energie, zdatnosti, sily a plnej mužnosti. Neviem ako vy, ale myslím si, že je to ďaleko od skutočnej definície mužnosti. [pullquote-left]

Ženy v mužovi hľadajú oveľa viac , ako len svaly a sex.

[/pullquote-left] Najdesivejšie na tom všetko  je, že našej spoločnosti sa podarilo znížiť mužnosť na sexuálny apetít a svaly. Pravdou však  ostáva fakt, že ženy v mužovi hľadajú oveľa viac , ako len svaly a sex.

Takže chlapi, ak sa naozaj snažíte získať jemnú a milujúcu ženu tu je to, čo hľadá:

Úprimnosť
Viac než akýkoľvek iný rys, ženy hľadajú muža, ktorý je otvorený a úprimný. Úprimnosť prináša pocit bezpečia. Muži, je čas prestať predstierať. Buď úprimný, podel sa o svoje silné a svoje slabé stránky, svoje boje. Podeľ sa o svoje skutočné nádeje, svoje sny a svoje obavy. Buď úprimný v tom kým si a kým chceš byť. Muž, ktorý nemá čo skrývať stáva sa bezpečným prístavom, v ktorom žena môže ukotviť svoje srdce. Takto bude rásť aj tvoja mužnosť.

Čistota
Žijeme v spoločnosti, ktorá nás má zmiasť, aby si mysleli, že ženy nemajú kontrolu nad svojimi emóciami a muži nemajú kontrolu nad ich očami. Som pevne presvedčený, že toto je lož priamo z pekla. Je mi zle z toho ako niektorí pozerajú na to, že muži prepadajú do žiadostivosti, podvádzania a cudzoložstva, akoby to bola prirodzená stránka muža.[pullquote-right]

Pravá mužnosť spočíva v tom, keď má muž dostatok úcty k žene svojho života a dokáže hovoriť nie pokušeniu.

[/pullquote-right]
Niet pochýb o tom, že žijeme vo svete plnom sexuálneho pokušenia a boja, ale tiež je pravda, že ak patríme Bohu, On nám dá víťazstvo nad celým naším bytím – našou mysľou, srdcom a telom. Pravá mužnosť spočíva v tom, keď má muž dostatok úcty k žene svojho života a dokáže hovoriť nie pokušeniu. Pravá mužnosť žiari z muža, ktorý pozná svoje slabosti a snaží sa proti nim bojovať.

Sila
Nie je nič lepšie, ako muž, ktorý oplýva silou. No nie tou svalovou, ale silou mysle, srdca a ducha. Sila, ktorá pochádza od muža, ktorý vie, čomu verí a stojí pevne na to, čo je správne. Sila v rozpoznaní správneho od zlého a priznania si chyby. V týchto časoch kompromisu, ženy hľadajú muža, ktorý je dostatočne silný na to, aby sa držal svojich hodnôt, presvedčenia a čo je najdôležitejšie,  Boha.

Súcit
Skutočného muža môžeš spoznať pohľadom na jeho srdce. Má srdce zamerané na veci, na ktoré sa zameriava Božie srdce? Je zlomený bolesťou vo svojom živote? Má na neho negatívny vplyv, keď sa veci nevyvíjajú tak, ako by sa mali ? Naozajstný muž je ten, ktorý sa snaží napraviť krivdy ktoré spôsobil. Ženy hľadajú muža súcitu, nehy a lásky, pretože v ňom vždy nájdu srdce Ježiša.

Pokora
Čo dvíha muža viac než akékoľvek iné pozemské veci, je schopnosť pokoriť sa. Naozajstný muž nepotrebuje hovoriť o sebe, kto je a aký je úžasný, pretože to robí za neho jeho život. Je rýchly vypočuť, ale pomalý do reči a pomalý do hnevu, pretože odložil svoje „práva“ aby uprednostnil nesebeckosť, lásku a milosrdenstvo. Najväčším príkladom pokory môžme vidieť u pravého chlapa: Ježiša. Ježiš – muž, ktorý odkladá svoje práva, aby bol príkladom nehynúcej lásky a náklonnosti k neveste, ktorá si získala jeho srdce. Skutoční muži sa snažia robiť to isté.

Bojovnosť
Muž musí byť bojovník. Pozor, nie agresor! Možno sa na prvý pohľad zdá, že ženy hľadajú milého, nežného, takého čo by ani muške neublížil, jednoducho cukríkového muža. Takého častokrát predstavujú cukríkové filmy a telenovely. Áno do istej miery má byť muž nežný,… čo súvisí z predchádzajúcimi bodmi. Všimnime si však po čom naozaj ženy a muži túžia:

  • Muža na prvý pohľad osloví krása, no ak má byť so ženou šťastný, je to duchovná krása ženy, ktorá ho bude napĺňať aj po tom, čo jeho milej pribudnú vrásky a nejaké tie kilá navyše.
  • Ženu zasa osloví nežný, milý muž, no ak má byť s mužom šťastná, muž musí byť jej ochrancom a bojovníkom, ktorý neustále bojuje o jej srdce a pozýva ju do dobrodružstva.

Ženy, že je čas, aby ste očakávali viac od mužov! Trpezlivo čakajte, až pokým neuvidíte tieto prvky v jeho živote, alebo aspoň že sa o ne snaží (a nielen preto aby spravil na vás dojem). Neuspokoj sa s ničím menším.

Muži, je čas povedať nie lži, ktoré sú vám nalievané do hláv! Vaše mužstvo je definované niečim väčším, než si myslíte, niečim, čo je v ženských očiach naozaj atraktívne.

Prosím Bože, požehnaj všetkých mužov, ktorí sa pre teba rozhodli, aby sa Tvojou milosťou snažili niesť rysy, ktoré odrážajú srdce Ježiša.

Takže priatelia, toto je to, čomu hovorím mužnosť! My nie sme dokonalí, nie sme Boh, ale o dokonalosť sa máme snažiť! Vy teda buďte dokonalí, ako je dokonalý váš nebeský Otec. Mt 5, 48 (inšpirované relevantmagazine.com)

Muži, milujte svoje ženy tak, ako aj Kristus miloval Cirkev
a vydal za ňu samého seba

Tak aj muži majú milovať svoje ženy ako vlastné telá.

↓ (Ak sa ti článok páčil, povzbuď autora svojím “Like” / “Páči sa mi to”)

Komentár (1)

  1. Eva Pachotová 10. januára 2017 o 7:55

    Veľmi pekne a pravdivo napísané

Pridaj komentár