Blog príspevok

Kde sa podel princ? 2. časť

Takže princa „trpezlivého“ a „skromného“ už poznáme. Dalo by sa hovoriť o rôznych iných exotických druhoch 😀  , ale dnes by sme sa radšej mohli pozrieť na to, ako by mal vyzerať Správny Princ.

Na (ne)šťastie pre ženské pokolenie, dokonalý princ neexistuje.

Na nešťastie pre to, lebo ak budú pozerať “cukríkové“ filmy (asi viete o akých hovorím) a čítať “cukríkové“ knihy a budú sa nimi riadiť, tak môžu nastať dva prípady:

  1. Ostane celý život sama, lebo ešte nenašla toho dokonalého
  2. Alebo nebude nikdy spokojná s tým svojim

A vznikne ďalší začarovaný kruh: Ona nie je spokojná – On je z toho na prášky – Stane sa z neho všetko možné, len nie princ – Ona nie je spokojná – On je z toho …

Na šťastie preto, lebo ak by sa taký náhodou niekde našiel, prečo by mal tráviť celý zvyšok svojho života s niekým nedokonalým?
(Ak si dokonalá/ý, tak potom túto otázku môžeš ignorovať)
Ak ja som nedokonalý človek, nie je sebecké hľadať si dokonalého?

Ale poďme späť k téme, takže dokonalých ľudí nechajme pre Hollywood, my sa poďme pozrieť na to, ako vyzerá Správny Princ.

Správny Princ je taký, ktorý zachráni princeznú a vie, že tým sa to všetko ešte len začína. Takýto princ si je vedomý toho, že jej záchranou začína veľký a celoživotný boj o jej srdce. Pretože získať ho sa môže zdať ako cieľ, hrdinský čin. Získať srdce svojej milej nie je cieľ, cieľom je, celý život ho chrániť.

Toto je poslanie muža, chrániť jej srdce!

Preto si dávajte princezné pozor, lebo váš postoj je veľmi dôležitý. Ako som už v 1. časti spomínal:

  • Motivuj ho bojovať o tvoje srdce. (Nie o tvoje telo!)
  • Nechaj ho, nech si tvoje srdce vybojuje! (Inak si ho nebude vážiť, taký princ potom nestojí za veľa.)
  • Nechaj to na neho! (Ak budeš za ním letieť ty, tak potom je dosť pravdepodobné, že už potom budeš iba ty lietať okolo neho celý život, v horšom prípade pokiaľ nepriletí atraktívnejšia princezná)
  •  Dôveruj mu, povzbudzuj ho! (Ty si prvá, od koho potrebuje počuť slová povzbudenia a ocenenia jeho snahy.)

Toto je spôsob, ako v ňom prebudíš princa, s ktorý potom -bozkom z pravej lásky- začnete život, o ktorom sa bude hovoriť – Žili spolu šťastne, až kým nepomreli!

Dávaj si pozor s kým sa púšťaš do vzťahu, ale ako som už písal nehľadaj toho pravého partnera! Usiluj sa o to STAŤ SA NÍM!

Nie je dobré človekovi byť samému. Gen 2, 18

↓ (Ak sa ti článok páčil, povzbuď autora svojím “Like” / “Páči sa mi to”)

Pridaj komentár